Κυκλική - Καμπύλη Κουζίνα

Οποιαδήποτε καμπύλη, συμμετρική και μη, εφαρμόζεται χωρίς κανέναν περιορισμό, τόσο στα ερμάρια όσο και στους πάγκους των δημιουργιών.

.

Κυκλικό σχέδιο κουζίνας όπου το design συναντά την εργονομία. Η σχεδιαστική πρόταση της εταιρείας, με τις ασύμμετρες καμπύλες, εκμεταλλεύτηκε τον περιορισμένο χώρο. Η λευκή γυαλιστερή λάκα σε συνδυασμό με τον καμπύλο ακρυλικό πάγκο (τύπου Corian) αλλά και την ιδιαίτερου σχήματος εστία, αιχμαλωτίζουν το μάτι. Το τραπέζι είναι από το ίδιο υλικό με τον πάγκο και ακολουθεί σχηματικά την όλη δημιουργία.

.

Η συγκεκριμένη κυκλική δημιουργία υιοθετεί ένα πρωτότυπο σχεδιασμό χωρίς κρεμαστά-επάνω ντουλάπια. Το έπιπλο διατρέχεται σε όλο το μήκος του από μία ομοιόμορφη καμπύλη. Ξεχωριστή λεπτομέρεια αποτελούν οι εστίες, σε ιδιαίτερο σχήμα, της εταιρίας Küppersbusch και οι αποροφητήρες της εταιρίας Εlica. Από τα κυκλικά ερμάρια βάσης, σε λευκή γυαλιστερή λάκα, ξεχωρίζουν εκείνα που διαθέτουν ηλεκτρικούς μηχανισμούς ανοίγματος, της εταιρίας  Blum, οι οποίοι ενεργοποιούνται με ένα απλό άγγιγμα στην επιφάνεια του ερμαρίου.

.

Eιδική κατασκευή επίπλου κουζίνας, σε λεύκη, γυαλιστερή λάκα με ιδιαίτερες κυματιστές καμπύλες. Οι απορροφητήρες νησίδας, της εταιρίας Εlica, συμπληρώνουν το ιδιαίτερο ύφος της κυκλικής κουζίνας. Ο πάγκος είναι λευκός ακρυλικός (Corian) της εταιρίας Dupont,  όπως επίσης και οι νεροχύτες, που ακολουθούν τις καμπύλες του επίπλου. Τα τζάμια των βιτρινών είναι με ψηφιακή εκτύπωση και εσωτερικά υπάρχει κρυφός φωτισμός.

.

Κουζίνα με καμπύλες, από ξύλο καρυδιάς και γυαλιστερή λάκα. Ο πάγκος, ο χειροποίητος νεροχύτης και το τραπέζι είναι από Corian ® της εταιρείας Dupont. Τα συρτάρια και η ιδιαίτερη κουταλοθήκη είναι της εταιρείας Blum, ενώ οι γωνιακοί μηχανισμοί είναι της εταιρείας Kesseböhmer. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο χειροποίητο, καμπύλο πόδι του τραπεζιού, επίσης από ξύλο καρυδιάς.

.

Κουζίνα σε αυστηρό στρόγγυλο σχεδιασμό. Το ορθογώνιο σχήμα του δωματίου δεν εμπόδισε την δημιουργία ενός κυκλικού επίπλου. Στο κέντρο βρίσκονται η εστία, σε ανοξείδωτο, στρογγυλό πάγκο, και ο απορροφητήρας, και σε ακτίνα γύρω τους η υπόλοιπη κουζίνα και το τραπέζι. Τα καμπύλα ερμάρια βάσης είναι βαμμένα σε λευκή σατινέ λάκα, ενώ τα υπερυψωμένα είναι δρύινα. Το εκθεσιακό μοντέλο διαθέτει πλήρες σετ φούρνων της εταιρίας Küppersbusch (ηλεκτρικός, μικροκυμάτων και ατμού) μαζί με όλες της απαραίτητες συσκευές και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

.

Κουζίνα με καμπύλες στα ερμάρια και τα βαγονέτα που αγκαλιάζουν τις αντίστοιχες καμπύλες της νησίδας. O ανάγλυφος καπλαμάς της εταιρείας Alpi δίνει μία  ιδιαίτερη υφή στην επιφάνεια του επίπλου. Ο πάγκος είναι ακρυλικός (τύπου Corian)και ακολουθεί τις καμπύλες των ερμαρίων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι εστίες, κεραμικές και υγραερίου, της εταιρείας Kuppersbusch στην νησίδα. Τα βαγονέτα διαθέτουν ηλεκτρικό μηχανισμό Blum και ανοίγουν μόνα τους με ένα απλό άγγιγμα. Η νησίδα περιέχει βαγονέτο με πλήρες σετ μαγειρικών εργαλείων.

.

Κυκλική κουζίνα με υπερυψωμένη πλάτη και πάγκο που εξυπηρετέι ως Βαr, σε λευκή γυαλιστερή λάκα σε συνδυασμό με ξύλο παλίσανδρου.  Ο κυκλικός πάγκος στο μπαρ και στο εσωτερικό του μέρος είναι λευκός ακρυλικός (τύπου Corian) και από το ίδιο υλικό είναι και ο νεροχύτης (αντιστοίχως και στην εκθεσιακή πρόταση με το γκρι χρώμα) . Ο απορροφητήρας της εταιρείας Elica μπορεί να χειριστεί από μακριά με χειριστήριο, ενω διαθέτει το ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος λίπους και οσμών της εταιρείας.

.

Έπιπλο κουζίνας στην έκθεση της εταιρίας, με κυματοειδείς καμπύλες, από ξύλο Ζεμπράνο της εταιρίας Alpi. Ο κυκλικός πάγκος, που συνεχίζει και στο κομμάτι της πλάτης, είναι από ακρυλικό υλικό (τύπου Corian).